Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Gates stiftelse ökar bidragen till WHO

Bill och Melinda Gates. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons, cc.

USA:s president Donald Trump hotar att att dra tillbaka USA:s stöd till världshälsoorganisationen WHO eftersom han anser att de har gjort och gör ett dåligt arbete för att lösa den pågående pandemin. Hotet har mötts av kraftig kritik från hela världen, bland annat från filantropen och Microsoft-grundaren Bill Gates.
    Bill & Melinda Gates Foundation har beslutat sig för att öka sitt eget bidrag till WHO. Från att tidigare ha gett WHO 100 miljoner dollar om året ökar man nu till 250 miljoner dollar. Stiftelsen var redan tidigare WHO:s näst största bidragsgivare efter USA som förra året bidrog med 400 miljoner dollar till WHO:s budget.
    Twitter: Bill Gates.
    Bill & Melinda Gates foundation: All lives have equal value

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv