Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Andrea Bocellis påskkonsert ”Music of hope”

Den italienske sångaren Andrea Bocellis påskkonsert ”Music of hope” livesändes på påskdagen från Duomokatedralen i Milano, som är huvudstad i regionen Lombardiet där man drabbats hårt av coronavirusets framfart med fler än 9.000 döda.
    Den vackra katedralen var helt tom på grund av de strikta karantänsreglerna i området. Bocelli var inbjuden av Milanos borgmästare Giuseppe Sala och ackompanjerades av en organist. Tenoren framförde fyra sånger, däribland ”Amazing grace”, som framfördes ute på katedralens trappa tillsammans med ett bildmontage som visade tomma gator i Paris, London och New York.
    – Tack vare musiken, som strömmas live, förenar vi miljoner av knäppta händer över hela världen och kan krama om den skadade jordens pulserande hjärta, sa Andrea Bocelli, enligt AFP.
    Andrea Bocelli.
    Wikipedia: Andrea Bocelli.


Duomo di Milano är Milanos gotiska katedral, säte för den romersk-katolska kyrkans ärkebiskop i Milano. Den är 157 meter lång och rymmer 40.000 människor och är därmed den näst största gotiska katedralen i världen; endast katedralen i Sevilla är större. Katedralen byggdes från 1300- till 1800-talet men har på ett sätt aldrig blivit färdig, då byggandet konstant fortsätter.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv