Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Så jobbar EU med coronakrisen

Foto: EU.

I coronakrisen fokuserar EU på att hjälpa medlemsländerna att begränsa spridningen och samtidigt motverka alltför negativa ekonomiska konsekvenser av pandemin.
    EU har en mycket begränsad makt när det gäller sjuk- och hälsovård i medlemsländerna. Istället har man enats om fyra prioriteringar på EU-nivå. En stor del av EU:s insatser handlar om att underlätta för medlemsländernas arbete med att minska spridningen. Det rör sig bland annat om att samordna, sätta upp gemensamma lager för inköp av sjukvårdsutrustning, och att tillfälligt ändra i EU-lagar som underlättar exempelvis för flygbolag.
    Läs mer på Europaportealen: Så jobbar EU med coronakrisen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv