Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Årets Almapris till koreanska barnboksförfattaren Baek Heena

Foto: Almapriset.

Baek Heena är en av Sydkoreas mest berömda bilderbokskonstnärer. Hennes minutiöst uppbyggda bilderboksvärldar förundrar och berör. Barnperspektivet är genomgående i hennes berättelser, likaså en orubblig tro på lekens och fantasins kraft i våra liv.
    Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA): Baek Heena är 2020 års pristagare.


Ny studie avslöjar okänd sida av Astrid Lindgrens kreativa process
Foto: Svenska barnboksinstitutet.

Varför blev Jonatan Lejonhjärtas kolsvarta hår plötsligt gyllene? Och hur gick det till när Mästerdetektiven Karlsson fick sitt rätta namn? I Astrid Lindgren-koden lyfter litteraturforskaren Malin Nauwerck på locket till några av den litterära världens mest eftertraktade hemligheter.
    Uppsala universitet: Ny studie avslöjar okänd sida av Astrid Lindgrens kreativa process.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv