Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Demokratin hotas från flera håll

Främmande makts säkerhetshotande verksamhet omfattar fler områden än tidigare. Angreppen har intensifierats i takt med att globalisering och digitalisering gjort samhället mer sårbart. Samtidigt får den våldsbejakande högerextremismen större spridning och attraherar fler. Det konstaterar Säkerhetspolisen i sin årsbok för 2019.
    Man varnar man också för att it-sårbarheten ökar i takt med att fler jobbar hemma under den pågående coronapandemin. När fler på myndigheter och organisationer jobbar hemma har främmande makt möjlighet att hämta säkerhetskänslig information.
    Läs mer I Säkerhetspolisens årsbok 2019 (pdf, 6,8 MB).
    Säkerhetspolisen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv