Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Flera tecken på samhällsspridning av covid-19 i Sverige

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Samhällsspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.
    De som kan jobba hemifrån i Stockholmsområdet bör göra det, sade statsepidemiolog Anders Tegnell under måndagen.
    På måndagen var 1.059 personer konstaterat smittade av coronaviruset i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten.
    Även riksdagens arbete påverkas nu på grund av Coronaviruset. För att riksdagen ska kunna arbeta även om många skulle bli sjuka kommer under de två kommande veckorna endast 55 ledamöter från de 8 riksdagspartierna att delta i kammarens omröstningar.
    Regeringens presenterade ett ekonomiskt krispaket vid en pressträff på måndagsmorgonen. Det snabbbehandlades av Lagrådet redan under måndagen, och beskedet var enligt protokollet: ”Lagrådet lämnar förslagen utan erinran”.
    Folkhälsomyndigheten: Flera tecken på samhällsspridning av covid-19 i Sverige.
    Lagrådet: Senaste yttranden.
    Lagrådet: Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2020-03-16 (pdf).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv