Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Venedig är en spökstad

Foto: Renata Brito/Associated Press.

Det som en gång var stolar och bord som fylldes med människor har nu blivit kall stål och tomma bord. Det som en gång var turistplatser har nu blivit ödsligt och livlöst. Detta är staden Venedig nu, efter översvämningen i november och coronavirus-utbrottet nyligen. Sedan utbrottet började den 21 februari har Venedigs hotell tappat nästan 70 procent av sina internationella besökare.
    Enligt Associazione Venezia Albergatori, en sammanslutning av lokala hotellägare, har 50 procent av reservationerna i Venedig avbeställts under den senaste veckan. ”Situationen är dramatisk för branschen,” säger ordföranden Vittorio Bonacini.
    The New York Times: The Ghost Town of Venice.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv