Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Riksbanken testar teknisk lösning för e-kronan

Foto: Riksbanken.

Riksbanken driver tillsammans med Accenture ett pilotprojekt som ska ta fram ett förslag till teknisk lösning för en e-krona. Målet är att i en isolerad testmiljö skapa en digital krona som är enkel och användarvänlig. Den tekniska lösningen kommer att baseras på Distributed Ledger Technology (DLT), ofta kallad blockkedjeteknik. Huvudsyftet med piloten är att Riksbanken ska öka sin kunskap om en centralbanksutgiven digital krona.
    Idag finns dock inget beslut om att ge ut en e-krona, hur en e-krona skulle se ut eller vilken teknik som i så fall ska användas. Huvudsyftet med e-kronapiloten är att Riksbanken ska öka sin kunskap om en centralbanksutgiven digital krona.
    Läs mer på Riksbanken: Riksbanken testar teknisk lösning för e-kronan.
    Riksbanken: Riksbankens e-kronapilot (pdf).
    Riksbanken: E-krona.
    Accenture: Former CFTC Chair Launches The Digital Dollar Project.
    European Banking Federation (EBF): What is Distributed Ledger Technology (DLT)?

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv