Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

BBC Studios gör TV-serie om Greta Thunberg

BBC Studios prisbelönta Science Unit tillkännager en helt ny serie med den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg.
    Serien kommer att följa Gretas internationella korståg, som tar henne till frontlinjen av klimatförändringar på några av de mest extraordinära platserna på jorden, när hon undersöker vilka åtgärder som kan vidtas för att begränsa klimatförändringarna och de skador den orsakar.
    Forskare över hela världen håller med om att den globala temperaturökningen måste begränsas till 1,5 grader för att ge oss bästa möjliga chans att undvika irreversibla kedjereaktioner. Under hela serien kommer dessa experter att lägga fram vetenskapen som ligger bakom.
    Robert Liddell, BBC:s verkställande producent för serien, säger att de pågående klimatförändringarna förmodligen är ”den viktigaste frågan i våra liv”.
    Amerikanska streamingtjänsten Hulu jobbar också på en dokumentärfilm vid namn ”Greta” där man kommer följa hela hennes resa från skolstrejken utanför Riksdagshuset till att tala inför världens ledare. ”Greta” kommer ha premiär senare i år.
    BBC Media Centre: BBC Studios’ Science Unit announces series with Greta Thunberg.
    BBC Studios.
    Forbes: Greta Thunberg Documentary Set For Hulu Premiere In 2020.
    Deadline: Greta Thunberg Documentary Set At Hulu, Chronicling Climate Activist’s Global Rise.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv