Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Armand Duplantis satte nytt världsrekord

Foto från video.

Armand ”Mondo” Duplantis satte nytt världsrekord i stavhopp i polska Torun i lördags då han ”seglade” över ribban som låg på på 6.17. Han slog därmed den franske stavhopparen Renaud Lavillenies tidigare rekord på 6.16.
    Armand har drömt om att sätta världsrekord sedan han var tre år. Nu när han nyligen fyllt 20 år har han redan nått målet. Men redan i säsongspremiären i Düsseldorf nyligen fick vi en föraning när hans andra försök på 6,17 bara var centimeter från att räcka hela vägen.
    Internationella friidrottsförbundet räknar stavrekord satta inomhus som världsrekord även utomhus och därmed är Armand Duplantis Sveriges första världsrekordhållare sedan Patrik Bodén slog spjutrekordet i Austin, Texas, för 30 år sedan.
    Armand bor i Lafayette i Louisiana. Hans far är före detta stavhopparen Greg Duplantis och hans mor är svenska Helena. Armand har dubbla medborgarskap, men representerar Sverige. I Sverige representerar han Upsala IF.
    DN: Duplantis satte nytt världsrekord i stavhopp.
    Upsala IF Friidrott.
    Twitter: Sergey Bubka.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv