Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En havssnigel-symfoni

Nakensnäckor, eller Nudibranchia är ett mjukt blötdjur, men många hänvisar helt enkelt till dem, kanske något orättvist, som havssniglar. Man kan se varför de fick detta smeknamn (även om det ofta är taxonomiskt felaktigt) Men jämfört med den landbundna versionen är de en explosion av färg och grace. Här är bara några av de 3000 arterna.
    Dessa snäckor saknar som alla bakgälade snäckor både skal och fot. De andas genom huden, eller genom särskilda organ på ryggen som liknar gälar. För att försvara sig mot fiender har de nässelceller. De lever alla i havet. Av nakensnäckor förekommer 90 arter i svenska vatten.
    The Ark in Space: A Sea Slug Symphony.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv