Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Christina Koch gör rymdfärdshistoria

Foto: NASA.

Nu har NASA:s astronaut Christina Koch slagit rekord i antal dagar en kvinna tillbringat i rymden under ett och samma uppdrag, därmed slog hon NASA-astronauten Peggy Whitsons rekord på 288 dagar från 2017.
    Koch återvänder dock inte till jorden än på ett tag – när hon återvänder kommer hon ha tillbringat 328 dagar i omloppsbana runt jorden. Den NASA-astronaut som tillbringat längst tid i rymden under en och samma färd är Scott Kelly som tillbringade 340 dagar ombord på den internationella rymdstationen ISS 2015–2016. Världsrekordet har den ryske kosmonauten Valeri Polyakov med 437 dygn ombord på den ryska rymdstationen MIR 1994–1995.
   &nbspNASA: Astronaut Christina Koch Poised to Make History Again.
    Twitter: Intl. Space Station.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv