Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Miljontals människor skapar konstverk tillsammans

Konstverk skapat av internetanvändare.

Vad händer när en miljon människor samarbetar för att skapa ett konstverk? I fallet “r/place” på webbsidan Reddit resulterade det i flaggor, Pokemons och ett svart hål som hotade med att sluka allt. Forskare från Max Planck< Institutet har undersökt konstverket som ett exempel på kulturell evolution.
    Under tre dagar förra året kunde användare på Reddit placera ut en pixel var som helst på en vit digital canvas. Sen var de tvungna att vänta fem minuter innan de fick placera ännu en pixel. För att skapa avancerade konstverk samarbetade användare genom att organisera sig i olika forum.
    Mer om konstverket: The /r/place Atlas.
    PLOS: Compression in cultural evolution: Homogeneity and structure in the emergence and evolution of a large-scale online collaborative art project.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv