Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Volocopter ska testa autonom flygtaxi i Singapore

Test i Singapore med autonomt taxiflyg.

Den tyska flygplansproducenten Volocopter meddelar att de kommer att börja testflyga sin autonoma flygtaxi i Singapore nästa år. Det innebär att det blir ett av företagets större tester i stadstrafik. Förra året genomfördes en testflygning i Dubai – testerna i Singapore verkar blir mer omfattande.
    Volocopters VTOL-plan, som är försett med 18 rotorer, kan transportera två personer upp till 30 kilometer. Fordonet är försett med ett system som ska kunna korrigera mikroturbulens, som kan uppstå när man flyger mellan städers skyskrapor.
    Volocopters pressmeddelande: Volocopter to Test its Electrical Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) Air Taxis in Singapore.
    Engadget: Volocopter will test its autonomous air taxis in Singapore next year.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv