Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den italienska staden Civita di Bagnoregio

Bagnoregio är en liten stad i Lazio, Italien. Den gamla delen, som heter ”civita”, ligger på toppen av kullen. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Civita di Bagnoregio är en liten italiensk kullig stad i provinsen Viterbo, i centrala Italien. Staden ligger på en kulle högt ovanför en stor canyon, med två strömmande vatten i dalarna nedanför. Den här 2.500-åriga staden är ständigt utsatt för förstörelse, eftersom dess kanter faller sönder.
    Civita di Bagnoregio är faktiskt två städer. Civita ligger på en kulle endast tillgänglig genom en lång stenig gångväg som börjar vid slutet av vägen från grannstaden Bagnoregio. En gång var Civita det större samhället och Bagnoregio satellitstaden. Idag har Civita bara cirka 6 åretruntboende invånare fast beslutna att behålla detta lilla fragment av sten levande.
    The Crumbling Hilltop Town of Civita di Bagnoregio.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv