Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fiffig strategi ger flygande start för fotosyntesen

Skog i tropiska torrområden.

Växter i tropiska torrområden har utvecklat en annorlunda strategi för att överleva. I stället för att använda sitt vattenförråd under den torra årstiden sparar de på dropparna in i det sista för att snabbt komma igång med fotosyntesen när regnperioden börjar.
    Nu har forskare med hjälp av satellitteknik lyckats undersöka förrådet av lagrat vatten hos växter över hela världen. Forskarna har studerat hur denna vattenmängd i växterna varierar mellan olika årstider. Den aktuella studien undersökte specifikt sambandet mellan växternas vattenförråd och tidpunkten för lövsprickning.
    Lunds universitet: Fiffig strategi ger flygande start för fotosyntesen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv