Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Towern kommer att glöda av tusentals individuella flammor i november

Beyond the Deepening Shadow: The Tower Remembers.

Towern, eller på engelska Tower of London (officiellt Her Majesty’s Royal Palace and Fortress) är den medeltida kungliga borgen invid Themsens norra strand i London. Towerns vallgrav kommer att glöda av tusentals individuella flammor i november – i en bländande och rörlig “bildskärm” för att att fira att det är 100 år sedan första världskriget slutade.
    Towern kommer att visa en ”utvecklande installation” som minns århundradet i slutet av första världskriget. Varje natt i åtta nätter – mellan 17:00 och 21:00 – kommer vallgraven gradvis att fyllas med tusentals individuellt upplysta flammor.
    Installationen börjar med en procession ledd av Yeoman Warders, eller Beefeaters, som kommer från tornet för att ceremoniellt tända den första flamman. Volontärer kommer sedan fortsätta att tända resten av anläggningen under fyra timmar, så småningom skapas en cirkel av ljus som strålar från borgen.
    Skådespelet kommer att åtföljas av en speciellt beställd ljudinstallation. I centrum av detta är ett nytt körverk, “Sonnets to a Soldier”, med ord av krigsdiktaren Mary Borden.
    “Deepening Shadow: The Tower Remembers” kommer att hållas varje kväll mellan 17:00 och 21:00, från 4 till 11 november. Finalen blir på “Armistice Day” (Vapenstilleståndsdagen) – exakt 100 år sedan slutet av första världskriget.
    Tower of London: Beyond the Deepening Shadow: The Tower Remembers – bakom den här sidan finns massor av information för den historieintresserade. Tips: Klicka på “Tower of London” överst till vänster och där finns ännu mer.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv