Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur mycket stiger havet? Stora skillnader mellan länders prognoser

Det är inte enkelt att sia om hur mycket havet kommer att stiga. Ny kartläggning visar att prognoserna spretar rejält – och att många länder räknar med högre nivåer än Sverige. (Foto: Russell McCulloch och MostPhotos.)

I Sverige räknar de flesta kustkommuner med att havets medelvattennivå stiger med en meter fram till år 2100. I Tyskland och Portugal är motsvarande siffra 1,5 meter – medan man i England räknar på ett worst case-scenario på nästan två meter. Skillnaderna framkommer i en ny sammanställning som diskuteras på en kustkonferens i Ystad nästa vecka.
    Läs mer på Lunds universitet: Hur mycket stiger havet? Stora skillnader mellan länders prognoser.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv