Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Allting går med elektricitet

Elsparkcykeln Glider.

Allting går med elektricitet sjöng Hasse och Tage, och så verkar det också ha blivit.
    Inboard Technology som gör el-skateboards har nu kommit med en el-sparkcykel som kallas för “Glider”. Den har skivbromsar bak och en motor på 750 W, den har också fjädring, bra på dåligt underlag. I själva basen finns två lampor fram och två lampor bak som man, troligen, ska använda som blinkers – oklart hur det ska funka.
    Batteriet sitter i basen och går att byta ut. Man kan också köpa ett eller flera extra batterier och få längre räckvidd – eller ha ett på laddning. Hur lång räckvidden är per batteri finns ingen uppgift om, men sparkcykeln ska nå en topphastighet på 30 km/h, vilket gör den olaglig i Sverige.
    Enligt Transportstyrelsen gäller i princip samma regler för sparkcyklar som för elcyklar vilket innebär en hastighetsgräns på 20 km/h (25 km/h för cyklar) samt motoreffekt på maximalt 250 W. Köper man en elcykel med kraftfullare motor (upp till 1 kW) klassas den som ”moped klass II” med en fartbegräsning på 25 km/h. Går det fortare är det ”moped klass I” som gäller.
    Inboard Technology: The Future Of E-Mobility.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv