Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Att studera Grönlands is för att förstå klimatförändringen

Grönlands isflöde.

Tidigare i år anslöt Lucas Jackson, en fotograf från Reuters, till ett team forskare som arbetar med ett NASA-projekt som heter Oceans Melting Greenland (OMG) och reste med dem till Grönlands isar och fjordar.
    Jackson fotograferade forskarna när de satte upp sin vetenskapliga utrustning och tog avläsningar för att förstå de smältande glaciärernas pågående effekter och kartlägga vad vi kan förvänta oss i framtiden.
    För både journalister och forskare är klimatförändringen svår att dokumentera. Det händer oftast omärkligt – en tiondel av en grads ökning i temperatur, några mindre regn, ett långsamt smältande is.
    Studying Greenland’s Ice to Understand Climate Change (21 foton).
    NASA: Oceans Melting Greenland.
    NASA: Sea Level Change.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv