Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny metod för att diagnosticera Alzheimers

Tau PET visar på omfattande mängder av sjukligt tau-protein i tinning- och hjäss-loberna hos patienter med Alzheimers sjukdom. (Bild: Oskar Hansson.)

Att ställa diagnosAlzheimers sjukdom kan vara svårt, eftersom flera andra tillstånd kan ge samma symtom. Men nu finns en ny metod som avbildar hjärnan och visar den spridning av proteinet tau som finns enbart vid Alzheimers.
    – Metoden fungerar väldigt bra. Jag tror den kommer att finnas i kliniskt bruk världen över om bara några år, säger Oskar Hansson, professor i neurologi vid Lunds universitet och överläkare på SUS, som har lett en stor internationell studie om den nya metoden.
    Lunds universitet: Ny metod för att diagnosticera Alzheimers.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv