Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA testar hopfällbar paraply-värmesköld

Värmeskölden ADEPT. (Foto: NASA.)

NASA håller på att testa en ny typ av värmesköld som kan vecklas ut som ett paraply. Värmeskölden kallas för ADEPT (Adaptable Deployable Entry Placement Technology) och är tänkt att användas vid framtida resor till, till exempel, Mars
    ADEPT består av lager av flexibel 3D-vävd kolduk sträckt över utbytbara ”revben” och “strutar”. Kolvävsduken täcker dess strukturella ytor, och tjänar som den primära komponenten i inbyggnads-, nedstignings- och landningsskyddssystemet. Formen gör att den kan få plats i smalare rymdfarkoster och vecklas ut i sin fulla storlek när farkosten väl befinner sig i rymden.
    NASA: Exploring the Solar System? You May Need to Pack an Umbrella.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv