Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Operation plaststädning i havet

Ocean Cleanup Launched A Plastic Catcher.

Nu har starten gått för det stora projektet plaststädning i havet, The Ocean Cleanup. En 600 meter lång barriär bogseras ut från San Francisco i Kalifornien i riktning mot världens största plastsamling i Stilla havet. Efter fem år av förberedelser har den unge Boyan Slats (18 år) dröm gått i uppfyllelse.
    Anläggningen är utrustad med solcellsdriven teknologi och navigationssystem för att inte utgöra en fara för den marina trafiken. Om man lyckas med testanläggningen ser gruppen framför sig att ett 60-tal liknande anläggningar ska kunna placeras ut i världshaven inom två år. Och inom fem år räknar man med att ha städat upp hälften av allt skräp. Gruppens mål är att minska plasten i haven med 90 procent fram till 2040.
    BBC News: Giant plastic catcher heads for Pacific Ocean clean-up.
    The New York Times: Giant Trap Is Deployed to Catch Plastic Littering the Pacific Ocean.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv