Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Slukhål: När jorden öppnar sig

Slukhål kan plötsligt öppna sig var som helst.

Marken under våra fötter, våra vägar och våra städer verkar vara mycket robust. Men, i sällsynta fall kan marken helt enkelt öppna sig utan förvarning i ett oförutsägbart djupt hål. En oupptäckt grotta eller övergiven gruva kan kollapsa, eller en bruten vattenledning eller kraftig storm kan orsaka erosion, tills ytan blir ett tunt skal som snabbt kollapsar. Slukhål kan vara några decimeter stort och djupt, till 500–600 meter stort och lika djupt.
    Här är bilder på några av dessa slukhål, både konstgjorda och naturliga, runt om i världen.
    Sinkholes: When the Earth Opens Up (24 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv