Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Coolt japanskt dagis

Verkar vara ett häftigt dagis.

På den prisbelönta Fuji Kindergarten i Tokyo kör barnen oändliga varv runt ett ringformat tak, som fördubblas som en lekplats. Dagiset färdigställdes 2007 av Tezuka Architects, och rymmer upp till 600 barn i åldrarna 2–6 år.
    ”Precis som en fisk inte kan leva i renat vatten, kan barn inte leva i en ren, tyst och kontrollerad miljö”, säger Takaharu Tezuka. Och när barnen började interagera med byggnaden var det ett känslomässigt ögonblick, berättar Tezuka: ”Det var enkelt, de började bara springa, sa han. ”Det var bortom våra förväntningar. Jag satt med rektorn och alla hade tårar. Det var fantastiskt, en omedelbar reaktion.”
    A Japanese Architecture Firm Designed the Coolest Kindergarten Ever.
    Tezuka Architects.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv