Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fem nollor bort på nya sedlar i Venezuela

Råder allvarlig brist på mat och grundläggande medicinska förnödenheter.

Den pågående ekonomiska krisen i Venezuela driver människor att lämna landet i hundratusentals – de korsar gränser till fots och söker ett bättre liv i Brasilien, Colombia, Ecuador, Peru.
    Hyperinflationen har blivit en sådan börda att ny valuta nyligen utfärdats, med en omräkningskurs på 100.000 bolivar (gammal valuta) till 1 suverän bolivar (ny). IMF uppskattade att Venezuela inflationsnivå skulle kunna nå 1.000.000 procent i år.
    Just denna vecka introduceras nya mynt och sedlar, där fem nollor stryks. Hyperinflation har gjort det nästintill omöjligt att handla med de gamla sedlarna. För att köpa en kopp kaffe med kontanter krävdes en stor hög med sedlar. 2,5 miljoner bolivar kostade kaffet innan de nya sedlarna introducerades. Nu blir priset 25 bolivar.
    Fleeing Venezuela’s Crushing Economic Crisis (32 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv