Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

MIT har skapat en ”GPS” för kroppen

Kan lokalisera piller och annat i kroppen.

Forskare vid MIT CSAI har utvecklat en apparat som kanske kan beskrivas som en GPS för att spåra piller och annat som finns inuti en människas kropp.
    Systemet kallas ReMix och med det kan det, till exempel, bli möjligt att lokalisera exakt var ett piller befinner sig i en persons tarmkanal, se videon. Man säger även att framtida versioner av systemet skulle kunna användas för att lokalisera tumörer i en människas kropp och kanske kunna behandla cancer på en mer exakt definierad del av kroppen än vad som idag är möjligt.
    ReMix använder radiovågor för att avgöra var ett implantat eller piller befinner sig i kroppen. Systemet är än så länge på utvecklingsstadiet och forskarna uppger att algoritmerna man använder kan behöva modifieras.
    MIT News: A ”GPS for inside your body”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv