Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Egypten stärker kontrollen över internet

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi har undertecknat en ny lag som stärker statens kontroll över medborgarnas internetanvändande. Den nya lagstiftningen ger myndigheter möjlighet att blockera de webbsidor som anses utgöra ett hot mot Egyptens nationella säkerhet eller ekonomi – de som administrerar eller besöker webbsidorna riskerar fängelsestraff eller böter.
    Den nya lagen, cyberbrott, är en i raden av åtgärder som enligt människorättsgrupper syftar till att begränsa yttrandefriheten online – ett av få forum som fortfarande finns kvar för att debattera al-Sisis styre.
    BBC News: Egypt internet: Sisi ratifies law tightening control over websites.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv