Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apple har raderat 25 000 olagliga appar från kinesiska App Store

Det lär finnas 1,8 millioner appar på App Store i Kina.

Den kinesiska nyhetskanalen CCTV rapporterar att Apple har raderat runt 25.000 appar från kinesiska iOS App Store. Apparna ska ha varit otillåtna spelappar och det lär vara ungefär 1,4 procent av alla appar som fanns i App Store vid tillfället.
    Enligt CCTV handlade det om olagliga appar, som till exempel sålde falska lotter samt appar som användes för betting och gambling. Gambling-appar är enligt kinesisk lag förbjudna att använda i landet.
    Global Times, en annan kinesisk statsmedia, citerade också CCTV-rapporten och sa att Apple nyligen hade tagit bort mer än 2000 appar relaterade till spel och mer än 500 appar med nyckelordet ”lotteri” drogs.
    CNBC Markets: Apple reportedly yanked 25,000 apps from its China App Store.
    Global Times: Illegal apps involving fake lottery sale and gambling removed from Apple store, but loopholes remain.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv