Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

“Gravity Well Marble Machines” av Larry Marley

Snillrik konstruktion.

Sedan 2016 har konstnären och träarbetaren Larry Marley byggt och utformat ”Gravity Well Marble Machine”. Med varje version blir designen mer ambitiös och utarbetad. Från det tillfredsställande ljudet av metall mot trä är dessa underbara kontraster en glädje att titta på.
    De flesta verk börjar som en serie miniatyrskisser. När en design är klar görs en mekanisk ritning i full storlek. Då kan kritiska dimensioner mätas och skrivas in i ett program som han skapade för att bearbeta information och skapa en “snittlista”. Delarna skärs sedan ut, monteras och vanligtvis vrids, huggs och skulpteras till sin slutform.
    The Fantastic Gravity Well Marble Machines of Larry Marley – med video.
    Se fler skapelser av Larry på hans hemsida: Larry Marley Art.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv