Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tule-trädet

El Árbol del Tule. (Foto: Nathan Gibbs.)

El Árbol del Tule, spanska för ”The Tree of Tule”, är en mäktig cypress i Montezuma, som ligger i centrum av Santa María del Tule i den mexikanska staten Oaxaca. Cypressen har levt i mer än 2000 år och sett både aztekerna och spanjorerna som grundade staden Oaxaca, vilket gör El Árbol del Tule till ett av världens äldsta träd.
    Det är också ett av världens största träd och torde ha den bredaste stammen. Mätningar av dess omkrets, som rapporterats av olika källor, varierar från 42 meter till över 52 meter Stammen är så omfångsrik att så många som trettio personer (en del säger femtio) med utsträckta armar, behövs för att omsluta det.
    The Tree of Tule.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv