Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kina sorterar fortfarande i sina cykel-kyrkogårdar

Cyklar, cyklar, massor av cyklar … (Foto: Xinhua News Agency.)

Stora högar övergivna och trasiga cyklar, bilderna visar bara några av de miljontals cyklar som snabbt byggdes och dumpades i kinesiska städer. Kommuner strider fortfarande om “skrotet”, och konfiskerar olagligt parkerade cyklar, skapar nya lager och funderar nu vad man ska göra med de miljontals övergivna cyklarna. I några få fall finns planer på att renovera och distribuera några cyklar till mindre närliggande städer, i andra har återvinning påbörjats och cyklar krossas till kuber.
    Omfattningen av situationen är så stor att börja med, det kommer att bli lång tid innan cykelkyrkogårdarna bleknar bort.
    China Is Still Sorting Through Its Colorful Bike-Share Graveyards (24 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv