Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nu har vi förbrukat jordens resurser för i år

Globalt lever vi som om vi hade 1,7 planeter till vårt förfogande och i Sverige som om vi hade 4, enligt nya beräkningar. (Foto: NASA.)

Redan har mänskligheten förbrukat årets budget av naturresurser och det rekordtidigt, skedde redan igår, den 1 augusti. Globalt lever vi som om vi hade 1,7 planeter till förfogande och i Sverige som om vi hade ungefär 4, enligt nya beräkningar från Global Footprint Network och Världsnaturfonden.
    Den 1 augusti år 2018 inföll någonting som kallas Earth Overshoot Day, som kan översättas som “den ekologiska skuldens dag”. Den dagen infaller rekordtidigt i år och markerar den dag på året då vi har förbrukat de naturresurser som vår jord kan producera på ett år. Så från och med idag “lånar” vi av kommande generationer.
    Earth Overshoot Day.
    WWF: Overshoot Day: Jordens resurser slut redan 1 augusti.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv