Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Indianernas markörträd

Det här Cherokee-markörträdet uppvisar den typiska skarpa böjningen lågt, nära marken, och en andra skarp böjning uppåt.
(Foto: Texas Historic Tree Coalition.)

I hela Nordamerika finns träd som har en speciellt böjd form, men det är inte naturen som format dem. Snarere var de avsiktligt formade av indianerna så att de lätt kunde känna igen dem. De kallas “Trail Marker Trees”, och de infödda använde dem som ett märkningssystem för att beteckna områden av betydelse, som mat och vattenkällor, eller som navigationshjälpmedel och landmärken som hjälpte till att hitta längs den säkraste vägen på resor.
    Trail Marker Trees skilde sig i utseende och bildande från stam till stam och från region till region, men den mest karakteristiska formen är en skarp böjning lågt på stammen och horisontellt med marken och en andra skarp böjning uppåt, som visas på bilden ovan. Exempel på dessa träd har hittats över hela USA och hela Kanada.
    Native American Trail Marker Trees.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv