Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Besök världens minsta tunnelbanestation

Världens minsta tunnelbanestation.

Detta är Hanton Road tunnelbanestation. Du har nog aldrig besökt den eftersom den är bara öppen och utformad för passagerare en tum långa.
    Hanton Road – tydligt inspirerad av Charles Holdens design – är en av många nya byggnader på Bekonscot Model Village i Beaconsfield. Den lilla tunnelbanestationen innehåller en nedlagd trottoarkant som möjliggör utsikt ner till plattformsnivå.
    Bekonscot Model Village är den äldsta i världen, och öppnades 1929. Mycket av det liknar områdena i nordvästra London, populärt kallat Metroland. Titta noga, och du kan se massor av andra knutpunkter mot London.
    Londonist: Visit The World’s Tiniest Tube Station.
    Bekonscot.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv