Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Enorm dammstorm på Mars

Dammstormen täcker hela Mars. (Film: NASA / JPL-Caltech / MSSS.)

Framtida kolonisatörer lär inte undkomma vädrets makter när de kommer till Mars. Det visar den här korta filmsekvensen. Den dammstorm som uppstod i maj på planeten har nu slagit sig samman med andra dammstormar och som det verkar på NASA:s bilder så omsluter stormen mer eller mindre hela planeten just nu.
    NASA tror att det runt var sjätte till åttonde år sker att sådana här ”globala” dammstormar uppstår på Mars och än så länge vet man inte varför det är så. Man tror att den dammstormen som just nu innesluter Mars kommer att hålla på till i september.
    NASA: ”Storm Chasers” on Mars Searching for Dusty Secrets.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv