Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Valet: Vi saknar visioner och blundar för ekonomin

Att staka ut en gemensam riktning som har brett stöd under lång tid är fundamentalt för att få genomslag för sin politik. Per Albin Hansson som var statsminister under 1930- och 40-talet vann väljarna med begreppet ”folkhemmet”. (Foto: Gunnar Lundh.)

Det är i ljusa tider vi borde staka ut framtiden. Men ekonomin är tyvärr någonting vi bara tänker på när det går dåligt. Idag går det för bra för Sverige för att vi ska agera ansvarsfullt på sikt. Det menar Fredrik N G Andersson, forskare i nationalekonomi – och efterlyser en mindre ytlig och fragmentarisk valdebatt.
    – Vi har en högkonjunktur idag och den gör oss blinda för de faror och risker som finns. Lite som om vi har blå himmel rakt ovanför våra huvuden, men vid horisonten 360 grader runt om oss finns det faktiskt stora orosmoln som vi blundar för, säger Fredrik N G Andersson, docent på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.
    Lunds universitet: Valet: Vi saknar visioner och blundar för ekonomin.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv