Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sakernas internet

Internet of Things (IoT). (Bild: Wikimedia Commons, cc.)

Sakernas internet (från engelskans Internet of Things, IoT) är vardagsföremål som hushållsapparater, kläder och accessoarer, men även maskiner, fordon och byggnader, med inbyggd elektronik och internetuppkoppling, vilket gör att de kan styras eller utbyta data över nätet.
    Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har tagit fram tre konkreta faktablad om vilka risker IoT eller sakernas internet för med sig och hur de kan hanteras. Faktabladen stöds av en studie som beskriver IoT-relaterade risker och strategier.
    MSB: Internet of Things (IoT) – tre faktablad om risker och hantering.
    Direktlänkar till faktabladen (pdf):
    IoT-relaterade risker. Begrepp och kategorisering.
    Så säkrar du ditt IoT. Råd till systemägare och nyttjare
    Säkrare IoT. Rekommendationer till myndigheter.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv