Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Storm av dammpartiklar på Mars

Dammigt på Mars. (Bild: NASA, JPL-Caltech, MSSS, Curiosity Mars Rover.)

En storm av små dammpartiklar har uppslukat mycket av planeten Mars under de senaste två veckorna och uppmanat NASA:s Opportunity Rover att avbryta sina vetenskapsoperationer. Men man förväntar att Curiosity rover, som har studerat martianjord vid Gale Crater, förblir i stort sett opåverkad av dammet. Medan Opportunity drivs av solljus, som slås ut av damm på sin nuvarande plats, har Curiosity ett kärndrivet batteri som körs dag och natt.
    Astronomy Picture of the Day: Curiosity’s Dusty Self.
    NASA: Martian Dust Storm Grows Global: Curiosity Captures Photos of Thickening Haze.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv