Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Intressant storleksjämförelse

Star Size Comparison 2. (Video: morn1415; Bilder: NASA; Musik: Alpha.)

Hur stor är vår sol jämfört med andra stjärnor? I dramatiska och populära videor har vi sett de relativt stora storlekarna på planeter, stjärnor och till och med universum från minsta till största.
    Den här videon börjar med jordens måne och fortskrider genom allt större månar och planeter i vårt solsystem. Solen visas och jämförs med många av de ljusare stjärnorna i vårt närområde i Vintergatan. Slutligen visas galaxerna över det observerbara universum och spekulativt område av ett potentiellt större multiversum.
    Observera att de sanna storlekarna på de flesta stjärnor utanför solen och Betelgeuse inte är kända genom direkt observation, utan snarare av mätningar av deras uppfattade ljusstyrka, temperatur och avstånd.
    Videon gör sig bäst i fullskärmsläge!
    Astronomy Picture of the Day: Star Size Comparison 2.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv