Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny studie: ”Omöjligt ta reda på vad riksdagspartierna tänker bestämma i Bryssel”

Alla får underkänt – sämst är Sverigedemokraterna.

Riksdagsvalet är också ett EU-val. På bordet i Bryssel ligger just nu en lång rad frågor som de partier som bildar regering ska besluta om i EU:s ministerråd. En ny studie från Lunds universitet visar att väljarna har ytterst små chanser att bilda sig en uppfattning om hur riksdagspartierna ställer sig till huvuddelen av dessa frågor. Idag presenteras en omfattande webbplats där riksdagspartierna åsikter, eller snarare brist på sådana, redovisas.
    Att EU har ett ”demokratiskt underskott” har blivit något av ett mantra, trots att problemet kanske snarare ligger i hur den offentliga debatten ser ut inför de nationella valen. Det menar statsvetaren Maria Strömvik som för ett par år sedan gjorde den statliga utredningen EU på hemmaplan (SOU 2016:10).
    Lunds universitet: Ny studie: ”Omöjligt ta reda på vad riksdagspartierna tänker bestämma i Bryssel”.
    Webbplatsen: EU i riksdagsvalet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv