Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Polisen misslyckas med att lösa hatbrott på nätet

”Vill inte kännas vid brister”. (Foto: serdjophoto.)

Anmälningar som försvinner, brister i utredningar och stora skillnader mellan regionerna i hur polisen lyckas utreda hatbrotten. En färsk studie av polisens arbete med hatbrott på nätet visar på allvarliga brister i polisarbetet.
    – Trots att polisen enligt deras ledning ska prioritera hatbrott så visar studien på det motsatta. Betydligt fler hatbrott på nätet skulle kunna klaras upp. Men istället för att ta till sig av de goda exempel som trots allt finns i en del polisregioner så prioriterar ledningen att förmedla en förskönande bild som inte stämmer med verkligheten, säger Stefan Holgersson, polisforskare vid Linköpings universitet
    Linköpings universitet: Polisen misslyckas med att lösa hatbrott på nätet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv