Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bergsgorillorna i Afrika blir allt fler

Det finns nu över tusen bergsgorillor. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Enligt en nyligen genomförd inventering vid Virungabergen i Afrika har man räknat in 604 bergsgorillor som var fördelade i 21 olika grupper. Det kan jämföras med den senaste inventeringen från 2010 då det fanns 480 individer i grupperna.
    Det finns även bergsgorillor i Ugandas Bwindi Impenetrable National Park och där fanns 2011 över 400 bergsgorillor. Även där ska man dock genomföra en ny inventering och man tror redan nu att gorillastammen blivit större i området.
    Det finns nu över tusen bergsgorillor i vilt tillstånd. Att populationen av bergsgorillor växer beror på att länderna har satsat mer på att skydda djuren. Bland annat har man infört vakter som ska hindra tjuvjakt, gett gorillorna veterinärhjälp samt reglerat turismen i området.
    The Guardian: Mountain gorilla population rises above 1,000.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv