Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ungas sexliv vid utlandsvistelser under lupp

Efterlyser målinriktade insatser. (Bild: Mostphotos.)

Trots kunskap om att spridningen av könssjukdomar i Sverige delvis härrör från utlandsresor saknas det nästan helt forskning om resenärernas sexvanor och riskbeteende. I en ny avhandling från Lunds universitet undersöks frågan med fokus på unga vuxna.
    Sexuellt överförbara smittor, som till exempel gonorré och klamydia, har i Sverige blivit vanligare över tid. Statistik från Folkhälsomyndigheten visar dessutom att båda infektionerna har ökat bland unga utlandsresenärer under det senaste decenniet.
    Läs mer på Lunds universitet: Ungas sexliv vid utlandsvistelser under lupp.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv