Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lärare behöver hjälp att värna sin tid

Att ha tid för samtal med kollegorna är en av de allra viktigaste faktorerna för att må bra i sitt arbete. Men många lärare hinner inte det, visar forskning av psykologen Elinor Schad på Lunds universitet. (Foto: Dan Burch.)

Var tredje lärare får för lite återhämtning från sitt arbete. Varannan har svårt att koppla bort tankarna på jobb när de är lediga. Och så mycket som fyra av tio befinner sig i riskzonen för depression.
    Forskaren Elinor Schad har undersökt hur lärare kommunicerar i sitt yrke och hur det påverkar deras hälsa – och betonar att rektorerna har en viktig roll i att se till att arbetsmiljön är hållbar för alla.
    Lunds universitet: Lärare behöver hjälp att värna sin tid.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv