Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Figurklippt parkkyrkogård i Tulcán

parken finns ett stort antal figurklippta cypressträd, skulpterade till förkolumbianska och mytologiska figurer, djur och geometriska linjer.

Tulcán är huvudstad i provinsen Carchi i Ecuador. Det är en liten stad belägen precis vid gränsen mellan Ecuador och Colombia. För besökaren erbjuder Tulcán inte mycket sevärt, förutom att närheten till Colombia gör den till en livlig stad med mycket handel. Kyrkogården är dock en attraktion som är värd att besöka. Medan de flesta turistvänliga kyrkogårdar är kända för sina fantastiska helgedomar och gravar är kyrkogården i Tulcán känd för sina exklusivt figurklippta cypressbuskar.
    Kyrkogården i Tulcán grundades 1932 för att ersätta den gamla kyrkogården på Santiago-kullen, som var allvarligt skadad i jordbävningen 1923. Den byggdes på fyra hektar mark, nordost om staden, och överensstämmer med den allmänna regeln vilket krävde att den befann sig utanför befolkade områden för att undvika epidemier. Den viktigaste egenskapen hos terrängen där kyrkogården ligger är den kalkrika marken som gynnar tillväxten av cypress.
    Topiary Garden Cemetery of Tulcan.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv