Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Naturen återtar första världskrigets slagfält

Får betar bland kratrarna och återväxt skog i Vimy Ridge, Frankrike. Oexploderat krigsmaterial förblir en konstant fara.

I år är det ett hundra år sedan första världskriget tog slut. Sedan dess har mycket av det krigsdrabbade landskapet längs västfronten återkrävts av naturen, eller återvänt till jordbruksmark, och krigets ärr har försvunnit.
    Vissa zoner förblir dock giftiga ett århundrade senare, och andra är fortfarande fyllda med oexploderat krigsmaterial, och blir stängda för allmänheten. Men i Frankrike och Belgien bevaras betydande slagfält och ruiner som monument, och vissa marker har blivit stora kyrkogårdar. På dessa ställen förblir de synliga fysiska skadorna på landskapet som bevis för våldet och förstörelsen som tog så många liv för så länge sedan.
    Fading Battlefields of World War I (32 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv