Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fladdermusörad räv

Öronrävar. (Foto: René Mayorga.)

För omkring 800.000 år sedan utvecklades en art på den afrikanska savannen, som var ganska olik någon annan. Den var liten – med huvud och kroppslängd på endast cirka 55 cm, snygg päls och med svarta öron. Det är öronen som verkligen gör att detta mestadels nattliga djur sticker ut. I genomsnitt är öronen hos den fladdermusörade räven förbluffande 14 cm långa.
    Öronhunden eller öronräven (Otocyon megalotis) är ett rovdjur som tillhör familjen hunddjur. Den lever i savannen i två från varandra skilda regioner i östra och södra Afrika. Beståndet betraktas inte som hotat.
    The Ark in Space: The Bat-Eared Fox – Did You Ever See a Fox Fly?.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv