Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Imponerande träkonstruktioner i världen

Knarvik kyrka i Norge under uppförande. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Forskare vid Cambridge University i England har tillsammans med arkitekter och ingenjörer presenterat världens högsta trähus att byggas i London. En 300 meter hög skyskrapa med 80 våningar, som kan bli sex gånger högre än världens just nu högsta trähus som finns i Norge.
    Samtidigt är arkitekter runt om i världen på väg att ompröva detta traditionella byggmaterial. Här är de mest majestätiska, mest intressanta och mest imponerande träbyggnaderna i världen, både gammalt och nytt.
    Popular Mechanics: The 20 Most Impressive Wooden Structures in the World.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv