Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Stora skillnader mellan kvinnor och män som utför dödligt våld

Kvinnornas offer ofta substanspåverkade.

Kvinnor som begår dödligt våld skiljer sig på många sätt från manliga förövare, både när det gäller vanligaste offer, sättet som mordet begås på, platsen det utförs på och förövarens bakgrund. Det visar en ny studie som också undersökt mordutvecklingen över tid i Sverige.
    Sverige ligger i den grupp av länder som har lägst antal mord per invånare. Liksom i övriga delar av världen begås de allra flesta fallen av dödligt våld av män: I nio fall av tio är förövaren en man.
    Läs hela artikeln på Forskning.se: Stora skillnader mellan kvinnor och män som utför dödligt våld.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv